Fotball-VM på Fevik

Tyvstartet årets VM

Fotball-VM er under en uke unna, men på Fevik var det tyvstart denne uka.

AV Anna Torp Kvasjord
Publisert

Tirsdag var nemlig 60 førskoleunger fra barnehagene Læringsverkstedet, Solstrålen, Lillegull, Annemorhuset, Hausland, samt Fevik, på plass på Fevik stadion for å kjempe om heder og ære i fotball-VM for femåring.

Etter innmarsj med flott fotballmusikk på høyttaleren på stadion, var det duket for mange storoppgjør ute på kunstgresset. Her fikk vi se Argentina møte Brasil, Tyskland møtte England, og Norge møtte Danmark for å nevne noen av storoppgjørene.

Ungene ga alt, og det var iver og idrettsglede så langt øye kunne se. På sidelinjen sto ivrige barnehageansatte og sørget for å pushe sine håpefulle et par ekstra hakk, og gi de den støtten og den oppbackingen man må ha for å virkelig yte maksimalt.

Rekruttering

Det var fjerde året på rad at Express inviterte førskolebarna på Fevik til en dag som dette.

– I tillegg til at vi syns det er veldig gøy å ha ungene her på stadion, så er jo dette en god måte å rekruttere neste generasjon spillere på. I stedet for å sende med dem en lapp på skolen til høsten, får de nå bli kjent med Express gjennom barnehagen. Når de da får et skriv med hjem til høsten om at fotball for 1.-klassinger starter opp, ja da kjenner de oss litt fra før. Vi tror det er en god måte å gjøre det på, sier daglig leder i Express fotball, Magne Aslaksen.

Tykkåsen barnehage var også invitert til årets VM, men måtte takke nei da de skulle noe annet denne dagen. De får dermed sitt eget lille fotball-VM på Fevik stadion om kort tid.

– De syns jo dette er så gøy, så det må vi få til, sier Aslaksen.

Energi

Express’ A-lagsspillere Mads Andås og Jerome Doepoh Dennis var dommere på de to banene som var i bruk, og på høyttaleranlegget var speakeren dyktig til å oppdatere publikum om hvem som skulle spille de neste kampene, og hvordan det gikk i de ulike kampene.

Etter at ungene hadde fått svettet litt, var det tid for å fylle opp energilagrene igjen. Express inviterte til grillfest, der pølser ble stekt og servert av Svein Ivar Trondahl, som eier Solstrålen Barnehage.

De fikk saft og is, også det av Express, og det ble høytidelig overrekking av medaljer til alle sammen.

– Det ble en veldig fin dag. Jeg så mange foreldre som la ut bilder av barna sine på Facebook etterpå, der de hadde gullmedalje rundt halsen. Tilbakemeldingene fra barnehagene er at dette er en stor og viktig dag for ungene, en dag de gleder seg til i lang tid. Det blir nok ny runde neste år, avslutter Aslaksen.

anna@gat.no

Trykk for å se kommentarer

,